You Are Viewing

Privacy verklaring

PRIVACY VERKLARING

Fysiotherapie Elzenstraat
Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming
(AVG) van kracht. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt als in de hele
Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

WIE IS DE VERANTWOORDELIJKE VOOR DE VERWERKING VAN UW
PERSOONSGEGEVENS?

Fysiotherapie praktijk Elzenstraat te Amsterdam is verantwoordelijk voor de verwerking van uw
persoonsgegevens. Onder verwerking persoonsgegevens verstaan wij alle handelingen met
betrekking tot het verzamelen, vastleggen, verstrekken, doorzending, raadplegen, samenbrengen,
bewaren, ordenen en gebruiken van persoonsgegevens.

WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN WIJ?
Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens wanneer u
persoonlijk, telefonisch, per mail of via het contact- of afsprakenformulier op de website www.fysio-
elzenstraat.amsterdam een afspraak maakt, of via deze kanalen informatie aanvraagt. Wij zullen uw
persoonsgegevens opslaan in het software systeem Intramed ( https://www.intramed.nl/ ) voor het
maken van een afspraak, een behandelplan en het declareren van uw nota bij de zorgverzekeraar.
Een verwerkersovereenkomst is nodig met alle partijen die gegevens voor u verwerken.
Hier kunt u alle aangepaste voorwaarden en verwerkersovereenkomsten van de diensten van Intramed vinden. Fysiotherapie Elzenstraat zal
de volgende gegevens persoonsgegevens opslaan:
-Voor- en achternaam
-Adresgegevens
-Telefoonnummer
-E-mailadres
-Geboortedatum
-Geslacht
-Burgerservicenummer
-Medische gegevens; (geestelijke) gezondheid en psychische en/of lichamelijke klachten.

Fysiotherapie Elzenstraat verzamelt de gegevens ten behoeve van de
volgende doeleinden:
-om u telefonisch of per mail te benaderen om een afspraak vast te leggen of gevraagde informatie
te verstreken
-om u volgens de restricties van de zorgverzekeraar te behandelen
-om te voldoen aan de wettelijke verplichting en belang van u ten aanzien van de verslaglegging van
uw behandeling
-om uw nota voor behandeling(en) in te dienen bij de zorgverzekeraar ten behoeve van de
declaratie(s)
-om, indien nodig, de voortgang van uw behandeling te rapporteren aan uw (huis)arts. Dit altijd in
overleg en schriftelijke toestemming van u.
-om u een eventuele factuur te kunnen mailen op basis van verrichte werkzaamheden
-om te voldoen aan de op ons rustende wet- en regelgeving voor het behandelen van klachten of
geschillen

DELEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS MET DERDEN
Wij sturen of delen uw persoonsgegevens alleen met andere instanties ten behoeve van:
het declaratieproces van uw zorgverzekeraar
een behandeling bij een andere zorgverlener, indien een behandeling daar zinvol wordt geacht. We
zullen hiervoor altijd schriftelijk toestemming aan uw vragen.
ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde
een wettelijk voorschrift die de zwijgplicht van de zorgverlener doet opheffen

ZORGVERZEKERAARS NEDERLAND
Fysiotherapie Elzenstraat heeft zorgcontracten met alle zorgverzekeraars in Nederland, waardoor we
een ieder kunnen behandelen. Dit alles volgens de eisen van het kwaliteitsregister die zijn opgesteld
door het KNGF. Wij zijn BIG geregistreerd, staan in het CKR en werken volgens de WGBO.

Alle zorgverzekeraars hebben hun eigen verantwoordelijkheid jegens de AVG wet. Lees hier
welke verantwoordelijkheden

zorgverzekeraars hebben ten aanzien heeft van persoonsgegevens, en welke strenge regels er gelden
wanneer een zorgverzekeraar extra informatie vraagt aan de zorgverlener voor een materiële
controle.

GEGEVENSVERWERKING EN BEWAARTERMIJN IN NEDERLAND
Uw persoonsgegevens worden opgeslagen en verwerkt in Nederland. Gegevens worden niet langer
bewaard dan vijf jaar (digitaal en/of schriftelijk) of voor het doel noodzakelijk, met uitzondering van
wettelijke verplichtingen (minimaal 15 jaar na beëindiging van de laatste behandeling, zie de WGBO).
De bewaartermijn kan dus per doel verschillen.